Dagworkshop Beeldhouwen (speksteen) Tijdens de dagworkshop doorloop je in één dag het gehele beeldhouwtraject. Je begint 's ochtend met een ruwe steen en aan het eind van de middag heb je een zelfgemaakt beeldje in handen en ben je een ervaring rijker! De dagworkshop is geschikt voor iedereen, met of zonder ervaring.

We werken voornamelijk met speksteen. Dit is een zachte steensoort die niet geschikt is voor hakken. Je kunt het beeld bewerken met een rasp en je zult zien dat je er al snel een vorm in geraspt hebt. Na het raspen ga je het polijsten (schuren met verschillende soorten schuurpapier en water). Daarna als het beeld droog is, smeer je het in met bijenwas en poetst het uit. Het resultaat is een schitterend glanzend beeld. Als u wilt hakken, kunt u ook kiezen voor serpentijn, maar dat krijg je niet in een dag af. Daar moet je thuis aan verder werken of je komt nog eens langs.

Een workshop is van 10.00 tot 16.00 uur. Koffie/thee/lunch met verse soep, gebruik van gereedschappen zijn inbegrepen. Kosten 50,00 exclusief steen. Een steen kunt u bij mij kopen. In overleg kan er  een geschikte datum gezocht worden. De groep moet minimaal 3 personen groot zijn als ik op locatie werk. Tot 3 personen doe ik het bij mij thuis.

Voor een workshopdatum, mail of bel me, dan kunnen we een geschikte datum uitzoeken.

Ik werk vaak op zaterdagen en zondagen. Evt. kan het ook op een doordeweekse dag.

Data kunnen in overleg gezocht worden.

€ 60,00 p.p. inclusief speksteen, koffie/thee, lunch en gebruik gereedschap

of

€ 50,00 p.p. exclusief steen (dan kunt u kiezen voor een groter stuk speksteen of serpentijn) koffie/thee, lunch en gebruik gereedschap

 

Een halve workshop duurt dan 2,5 uur en kan ook op de woensdagmiddag. De kosten zijn 25,00 p.p. bij minimaal 3 deelnemers Bij twee deelnemers 30,00 p.p.

Bel gerust.

Kinderworkshop

Ook is het mogelijk om met bijvoorbeeld een kinderfeestje een workshop van 2,5 uur te doen. Het is een mooie manier om de eigen creativiteit te ontdekken. De kinderen kiezen zelf een steen uit en kijken wat ze erin zien. Daarna gaan ze dat proberen eruit te halen. Kinderen betalen € 20,00 p.p. inclusief steen en een drankje.(bij minimaal 5 kinderen). Onder de 5 kinderen is het € 25,00 p.p.

Er kunnen  tot 20 kinderen deelnemen per keer. Vanaf 7 jaar. Werken met steen is erg stoffig dus doe oude kleren aan. We werken buiten, dus houdt rekening met het weer. Neem warme kleding mee.  We kunnen ook binnen werken.

Ik werk in Wijchen of Beuningen bij Nijmegen. Reageren kan via de mail gemmacornelissen@hotmail.com of 0640938407